Sommarläger 2014 – Dag 4

Morgonen började som vanligt med lägerstereon, idag med introt till de tecknade Tintin-filmerna och ett helt Tintin-gäng.

Efter frukosten gick våra äventyrare till Fladan för att bygga flottar av slanor och tunnor, våra upptäckare fick gå på studiebesök på scoutbåten Biscaya. Biscaya är en båt som ägs av Scouterna som ger äventyrare och utmanare möjligheten att delta på längre seglingar varje sommar.
Biscaya

Våra funktionärer slog under förmiddagen upp spårarnas tält för att förbereda deras ankomst.

Vid 11:30 anlände till sist spårarna, nu är vi så många vi kommer att bli, hela 100 scouter!

Efter lunch gick äntligen äventyrsdagen av stapeln, lägrets höjdpunkt. Scouterna delades in i patruller blandade över åldersgrupperna. Patrullerna fick utföra kontroller av olika slag däribland eldning och en vattenkontroll. äventyrsdagen avslutades av ett ordentligt skyfall.

Efter middagen halade vi flaggan och presenterade den vinnande patrullen ”Castafiores Sångfåglar” som fick varsitt Vässarö-märke. Vi tog även ett lägerfoto innan vi tågade iväg till lägerbålet.

Lägerbål
Nu sitter vi och äter kvällsfika och snart ska alla gå och lägga sig. Tidigt imorgon bitti kommer äventyrarna att ta ner sina tält och direkt efter frukost kommer de att segla iväg hemåt igen.

Godnatt!

Bilder av: Catharina Stenermark, Andreas Attling

Det här inlägget postades i 2014, Sommarläger av Alexander Viklund. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Sommarläger 2014 – Dag 4

• Tyvärr har inte resten utav dagarna dykt upp på bloggen då författarens mobil med foton utsattes för en mindre olycka samt att författaren fick för mycket annat att göra.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *