Sommarläger 2014 – Dag 2

Måndagen har bestått utav mer byggande, en del regn och segling.

Dagen började med att vårt älskade roverlag GBS väckte samtliga med lägerradion och ”Walking on Sunshine”.

Efter en frukost på havregrynsgröt och nybakade frallor byggde upptäckarna sina matplatser och den allmänna matsalen byggdes om av vårt utmanarlag Paradiiis för att möjliggöra för fler sittande senare i veckan när äventyrare och spårare äter i tältet.

photo 1Idag har upptäckarna lagat sin lunch och middag till sig själva på sina nybyggda matplatser.
photo 2

Efter lunchen kom det väntade regnet som öste ner i några timmar, den förväntade åskan uteblev dock. Under eftermiddagen har upptäckarna seglat i fladan och utmanarna fortsatt med lägerbygge. Vi har numera en flaggstång så att vi kan ha traditionsenlig flagghissning och -halning varje morgon och kväll. Efter middagen på grillspett besöktes öns kiosk, markan och upptäckarna besökte även sammarbetsgläntan där de fick öva på teamwork. Scouter och funktionärer gladdes åt att vi tar sovmorgon imorgon innan upptäckarnas Trapper-spår.
photo 5

Under kvällen fick vi det glädjande beskedet att eldningsförbudet nu är upphävt och vi kan således ha lägerbål som planerat. Om bara någon timme anländer våra äventyrare som har seglat hit!

 

Det här inlägget postades i 2014, Sommarläger av Alexander Viklund. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>