Lokal och båtar

Sjhuset

Vår scoutlokal heter Sjöhuset och ligger nere i Breviks båthamn, det är nära till båtarna och vi har en liten lägerbålsplats i skogen bakom huset.

Sjöhuset byggdes 2003 med hjälp av ett stort antal sponsorer, finansiärer och andra som på olika sätt medverkat till att vi har mycket ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. En del av sjöhusets finansiering skedde genom att vi inledde ett längre samarbete med Annorlunda Catering som har tillgång till lokalen under helger, när vi inte bedriver scoutverksamhet.

Det har senare tillkommit såväl ett förråd för lägermatrial, Sjömagasinet samt en liten sjöbod där vi förvarar segel och båttillbehör bredvid våra Optimister. I båthamnen har vi en egen liten brygga där våra Avantibåtar och två följebåtar ligger under sommarhalvåret. Trissjollarna och Optimisterna ligger på land vid bryggan och sjösätts vid användning.

Vårat samarbete med Maison Pierre AB innebär att all uthyrning av lokalen sker genom dem.

Våra båtar

Vi har en hela 23 båtar som seglas av scouter från deras första vårtermin hos oss och uppåt. Läs mer om våra båtar här >>

Hitta till oss

Kommer du på Södra Kungsvägen från Kottla/Möllna tar du höger in mot Högberga, tag därefter första höger och sen första vänster in på Saltsjövägen. Sjöhuset ligger längst ner på gatan.

Adress: Saltsjövägen 50, Lidingö