Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. Vi rekommenderar i första hand en skjorta med lång ärm (är obligatoriskt på t.ex. läger)

När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Du kan även köpa scoutdräkten på distriktets kansli inne i stan på Fridhemsgatan 8. Ring gärna först 08-652 05 10 för att se att de har öppet och rätt storlek inne.

Kårhalsduken får spårarscouterna chansen att köpa under höstterminen för 80 kr, hör av er till ledarna för mer information.