Bli scout

Upplev äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout(8-9 år) och sedan blir du upptäckarscout(10-11 år) äventyrarscout(12-14 år), utmanarscout(15-18 år) och sist roverscout(19-25 år). Ledare kan du sedan vara hela livet.

Vad gör vi?

De olika avdelningarna har möte en gång i veckan, på ett sådant möte leker vi oftast någon lek, är ute en stund och gör sedan något relaterat till scouting. Under våren och hösten så seglar vi så mycket som vi kan. Kåren har gemensamt två läger varje år. Vår Kårs Vår en helg under våren och ett längre sommarläger en vecka under sommaren. Upptäckarna och uppåt har även egna hajker under året.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Vad kostar det att vara scout?

Medlemsavgiften för höst och vårtermin 2013-2014 är 565 kronor per termin för första barnet i familjen och 365 kronor per termin för övriga barn. I medlemsavgiften ingår också medlemskap i Roslagens scoutdistrikt  och Scouterna samt i en av världsscoutorganisationerna, WOSM för pojkar och WAGGGS för flickor. Medlemsavgiften går till matrial för året, stugans utgifter, reparationer på båtar m.m. Alla som jobbar i kåren jobbar helt ideellt och får inte betalt.

Ställ dig i kö!

Just nu är det kö för att få börja som spårarscout, men du kan anmäla dig till kölistan.

Är du äldre är du välkommen att komma på ett möte och testa scouting när som helst på terminen. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Våra avdelningar

Kontaktuppgifter till avdelningsledare

Hjälp till i kåren

Kåren är i behov av funktionärshjälp, du behöver inte ha varit scout förut för att hjälpa till, även du som vuxen får lära dig massa nytt i scouterna. Vi behöver hjälp med ideella som kan