Upptäckarna 10-11 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscouter är 10-11 år gamla. I den här åldern sker en kraftig utveckling mot större självständighet och Upptäckarscouten lär sig att ta vara på sig själv i betydligt större utsträckning än yngre scouter.

alder-upptackare

I upptäckaråldern kan det vara stora skillnader mellan individer, men i Scouterna får alla utrymme att utvecklas på sina villkor. Många upptäckare tänker på omvärlden och i Scouterna engagerar de sig i samhället tillsammans på ett konkret sätt. Upptäckarna testar olika roller och utmanas att ta plats genom äventyr och upplevelser. 10 till 12-åringar lever sig gärna in i berättelser och friluftslivet fyller en viktig roll. Upptäckaren möter både äldre och yngre scouter och har redan prövat att ha naturen som vardagsrum när det är dags att bli äventyrare.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt.

I kåren har vi två upptäckaravdelningar, Akvariet på måndagar och Skäret på onsdagar.

Kontaktuppgifter till våra ledare hittar ni i terminsprogrammet.